Kakku – juhlien kohokohta
Täydellinen kakku on lasten mielestä makeaa, hienon näköinen ja mielikuvituksellinen. Kakun teon ei kuitenkaan tarvitse olla niin vaikeaa. Tässä helppoja ohjeita, valitse oma suosikkisi. Olipa valintasi mikä vaan, kakku tulee olemaan menestys ja syöty hetkessä!

Jäätelötorttu ja jokaiselle omat keksikukat
Kakkupohjaan tarvitset: 1–2 pakettia jäätelöä, 2–4 dl vispikermaa, vähän sokeria ja vaniljasokeria, keksejä, strösseliä. Keksikukkia varten Ballerina-keksejä, pitkiä grilli- tai puutikkuja, sokerikuorrutteeseen vettä ja 0,5 dl tomusokeria ja karkkeja.

Tee näin:
Valmista ensin vieraita vastaava määrä keksikukkia: työnnä ohut keksitikku Ballerina-keksin väliin. Sekoita hieman vettä 0,5 dl:aan tomusokeria. Käytä sokerikuorrutetta karkkien kiinnittämiseen ja koristele keksit karkeilla. Aseta tikut kuivumaan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuorruta jäätelö sivuilta ja päältä kermavaahdolla. Sirottele strösseliä pinnalle. Asettele esimerkiksi vohvelit pystysuunnassa sivuille ja erilaisia keksejä kakun päälle. Työnnä tikut kakun päälle, jotta jokainen voi ottaa sen itse.

Junakakku I
Tämä kakku kannattaa valmistaa hetki ennen tarjoilua ja se valmistuu nopeasti.

Tarvitset: 5 pakettia jäätelöä, 1 paketti Ballerinakeksejä, 1 paketti vaniljanmakuisia vohvelipaloja, 1pussi karkkia, strösseliä tai marjoja koristeluun.
Tee näin: Laita neljä pakettia peräkkäin jonoon. Viimeisestä paketista leikkaa paksuja paloja ja asettele ne junan alkuosaan veturiksi pystyyn. Voit myös tehdä erilaisia vaunuja niiden avulla. Pyöreiden Ballerinakeksien avulla voit tehdä junaan pyörät. Koristele vohveleilla, karkeilla, strösselillä ja marjoilla.

Junakakku II (vaikeampi versio)
12–15 annosta

Tämä kakku näyttää samanlaiselta kuin junakakku, mutta siinä on jäätelön sijaan käytetty sokerikakkupohjaa.

Kakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 1⁄2 dl vehnäjauhoa
1 1⁄2 tl leivinjauhetta
1 1⁄2 rkl vettä

Täyte
3 banaania
250 g vadelmia, joko pakastettuina tai tuoreina, sokeroituna

Koristelu
3 dl kuohukermaa
1 pkt Ballerina
1 pss karkkia tai marjoja koristeluun
strösseliä

Tee näin: Lämmitä uuni 225° asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
Vaahdota kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa ja lisää seokseen. Lisää vesi joukkoon. Kaada pellille ja paista uunissa 7-8 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen yhtä leveään osaan. Jaa nämä palat vielä keskeltä poikki, jolloin saat kuusi palasta.
Survo banaanit ja vadelmat erillisissä kulhoissa.

Näin teet veturin: Laita banaanisurvosta yhdelle sokerikakkupalalle ja laita toinen pala sen päälle. Jaa kolmas pala kolmeen osaan ja kiinnitä yhteen vadelmamurskalla. Näistä tulee hytti veturiin. Kiinnitä hytti veturiin murskatulla vadelmalla.

Näin teet vaunun: Laita banaanisurvosta yhdelle kakkupalalle ja liitä se toiseen palaan kuten veturia tehdessä. Tee samoin kahdelle viimeiselle palalle. Aseta vaunut ja veturi peräkkäin.

Koristelu: Vispaa kerma, ja levitä ne vaunujen ja veturin päälle. Aseta Ballerinakeksit pyöriksi sivuille. Koristele karkeilla ja strösselillä.

Pikkusyötävää
Juhlijoille tulee kakun lisäksi tarjota herkullista, vaihtelevaa mutta ennen kaikkea hauskaa ja helppoa syötävää. Näillä oheisilla resepteillä tarjoat juhlijoille pikkusyötävää ja lapset voivat myös itse osallistua valmisteluihin.

Valitse joukosta suosikkisi tai pystytä kokonainen keksi- ja kakkubuffet. Lahjojen avausta täydentää iso vadillinen keksejä, johon voi muotoilla kekseistä hienoja asetelmia. Muotoile esimerkiksi Ballerina-kekseistä suuri kukka tai aurinko!

Minipizzat
Tarvitset: Cream Crackereita, chilikastiketta, kinkkusuikaleita, tomaattia ja cheddar-juustoraastetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Laita Kantolan Cream Crackerien päälle teelusikallinen chilikastiketta, kinkkusuikaleita, tomaatinviipale ja kuorruta cheddar-juustoraasteella. Paista pizzoja noin 5 minuuttia. Voit maustaa pizzat pizzamausteella.

Kantolan Kulta Marie -piiraat
Tarvitset: Kantolan Kulta Marie -keksejä, kermavaahtoa tai jos haluat terveellisemmän vaihtoehdon niin rahkaa sekä karkkia tai marjoja
Käytä Kantolan Kulta Marie keksi kakkupohjana. Kuorruta joko kermavaahdolla tai rahkalla ja koristele karkilla ja strösselillä tai erilaisilla marjoilla.

Digestive mini-juustokakut
Nopeat pikkujuustokakut saat, kun levität sitruunalla maustettua maitorahkaa keksien päälle ja koristelet mansikkaviipaleilla.