Laiskottele päivä auringossa! Kun korkeapaine on tulossa, kannattaa varautua ottamaan kaikki irti kesän lämmöstä. Tee se mahdollisimman yksinkertaiseksi ja laita rantakassiin kaikki mahdollinen tarpeellinen valmiiksi. Rantavaatteet, pyyhkeet, puhtaat alusvaatteet, aurinkorasva, pullo mehua, keksipaketti ja kirja… Sen vaikeampaa sen ei tarvitse olla!

Rantaruokaa

Vanha myytti, että uiminen ruokailun jälkeen on vaarallista – ”Varo, voit saada lihaskramppeja!” – sopii niille vanhemmille, jotka haluavat nukkua hetken ruuan jälkeen rauhassa. Ja totta kai se on ihanaa, kun voi olla puoli unessa kylläisenä, rentona ja auringon lämmössä lauhkeassa kesätuulessa, joka pyyhkäisee paljaan ihon yli.

Paras rantakeksi
Keksit ovat kiistatta parasta retkikorin sisältöä, mutta kiinnitä huomiota siihen, että valitset oikean tyyppisiä keksejä. Täytteet ja suklaa voivat helposti sulaa jos sinulla ei ole kylmälaukkua. Jos eväät koostuvat yksinomaan kekseistä, kannattaa valita herkullisia ja täyttäviä Valitut Jyvänäkkäreitä, tai pieneen suolaisen himoon Valitut Pikkukeksejä. Makeat keksit sopivat hyvin jälkiruuaksi, kuten Ballerinat, Kulta Mariet tai Kaurakeksit. Jotta voit välttää hukkaa kekseissä ja muruja laukussa – ota mukaan kuminauha tai klemmari, jolla voit sulkea paketin.

Kantolan evässekoitus
2 henkilölle

2 Kantolan Kaurakeksiä
6 Kantolan Ballerinaa
50 g suklaata
1 dl pähkinöitä ja rusinoita

Tee näin: Paloittele keksit ja suklaa paloiksi, ja sekoita ne pähkinöiden ja rusinoiden joukkoon. Laita kaikki pieneen muovipussiin tai muovipurkkiin, ja pakkaa  reppuun! Säilytä mahdollisuuksien mukaan viileässä.

Rantaleikkejä

Selkäpiirustuksia
Tee paljaaseen selkään piirroksia tai kuvioita ruohonkorsilla tai vastaavilla. Anna selän omistajan arvailla, mitä olet hänen selkäänsä kuvioinut. Jos leikitään vanhempien lasten kanssa, voi yrittää kirjoittaa kokonaisia sanoja selkään. Se on vaikeampaa arvailla niitä, kuin voisi luulla.

Aarrejahti
Piilota paketti esimerkiksi Kulta Marie keksejä hyvään paikkaan. Asettele leikkikaluja vihjeiksi lapsille, joiden perässä he voivat suunnistaa ja etsiä keksipakettia. Esimerkiksi voi laittaa kiviä nuolensuuntaisesti tai risuja maahan osoittamaan oikeaan suuntaan. Anna mielikuvituksen lentää, ja käytä kaikkea mahdollista, jota rannalla on: simpukoita, puunpalasia tai vanhoja jäätelötikkuja.
Jos haluat luoda lapsille kunnon merirosvotunnelmaa, voit kaivaa keksipaketin hiekkaan ja merkitä kohdan X – merkillä!