usein kysytyt kysymykset

Olemme näille sivuille keränneet usein kysytyt kysymykset sekä vastaukset.
Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan asiaan alla olevista kysymyksistä, lähetä meille palautetta yhteydenottolomakkeen kautta.


Mitä ovat allergeenit? 
Allergeenit ovat allergiaa aiheuttavia ainesosia kuten esim. pähkinät ja maito.

Miksi osassa tuotteista on maininta ”saattaa sisältää pähkinän jäämiä” ja mitä se tarkoittaa?
Haluamme, että jokainen kuluttaja voi rauhallisin mielin syödä tuotteitamme. Tästä johtuen ilmoitamme pakkauksissamme mahdollisista allergeenijäämistä. Myös laissa on määritelty, että allergeeneistä tulee ilmoittaa pakkauksissa. Linjoillamme leivotaan useita erilaisia tuotteita ja tarkasta siivouksesta huolimatta tuotteeseen saattaa tuotantovaihdoksen aikana joskus kulkeutua pieni määrä esim. pähkinää, joka voi olla pähkinäallergiselle hyvinkin haitallista. Tästä ilmoitamme ”jääminä”. Mikäli tuotteen reseptissä on kyseistä allergeenia, ilmoitamme siitä ainesosissa.

Muutatteko tuotteiden reseptejä?
Varmistaaksemme tuotteiden korkean laadun sekä parhaan maun, joudumme välillä muokkaamaan reseptejä. Syitä muutoksiin ovat esimerkiksi muuttuneet raaka-aineet tai allergiaa aiheuttavien ainesosien poistaminen. Jokainen reseptimuutos tutkitaan tarkoin ennen sen hyväksymistä. Isoista muutoksista ilmoitamme aina pakkauksissa.

Mistä saan ajankohtaista tietoa tuotteen sisällöstä?
Pakkauksessa oleva tieto on aina viimeisin ja siihen voit luottaa.

Miten toimin, jos tuotteessa on jotakin poikkeamaa?
Ota yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeen kautta. Huomaathan täyttää kaikki tuotevirhettä koskevat kentät. Säästä pakkaus sisältöineen mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Mitä kasviöljyä ja-rasvaa käytätte?
Kantolan käyttää erityyppisiä kasviöljyjen ja -rasvojen sekoituksia leipoakseen kaikkein herkullisimpia keksejä. Ratkaisevaa öljyn valinnassa on lopullisen tuotteen maku, sekä öljyn/rasvan soveltuminen leivontaan. Käyttämiämme kasviöljyjä ovat esim. palmu-, rapsi-, oliivi- ja auringonkukkaöljy. Tulemme lisäämään tarkan tiedon käytetyistä öljyistä kaikkiin pakkauksiimme. Mikäli kaipaat tietoa jonkin tietyn tuotteen osalta, ota rohkeasti yhteyttä.

Miksi te käytätte kovetettua rasvaa tuotteissanne?
Kantolan käyttää kovetettua rasvaa vain osassa tuotteita. Käyttämämme kovetettu rasva on kookosrasvaa eikä se sisällä transrasvoja. Kovetettua rasvaa on joskus pakko käyttää, esimerkiksi jotta tuotteen täyte kestäisi paremmin lämpiminä kesäpäivinä.

Sisältääkö kovetettu rasva transrasvoja?
Kaikki käyttämämme rasva on transrasvasta vapaata rasvaa.

Miksi käytätte palmuöljyä?
Kantolan käyttää palmuöljyä joissakin rasvaseoksissa, sillä se on yksi niistä rasvoista, joka on luonnostaan sitkeämpää. Sekä me että tavarantoimittajamme olemme RSPO:n jäseniä (Round Table For Sustainable Palmoil). Lue lisää osoitteessa http://www.rspo.org