Gluteeniton inkiväärikakku

Annokset
15

Ainekset

Pohja

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 150 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 180 g creme fraichea
  • 1 dl inkiväärihilloa
  • 1 sitruuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa

Koristelu

Valmistusohjeet

Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mascarpone, creme fraiche, inkiväärihillo (voit laittaa ensin 1 dl:n ja lisätä lopussa, jos haluat vahvempaa) ja sokeri yhteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteeseen. Purista sitruunan mehu mukiin. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljatahnalla. Pursota kerma kakun pinnalle. Viimeistele kakku kekseillä ja siemencrackereillä.