Korvapuustijuustokakku

korvapuustijuustokakku resepti

Annokset
12

Ainekset

Kanelikinuski

  • dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 liivatelehteä

Pohja

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-1½ tl kardemummaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl maitoa

Koristelu

Valmistusohjeet

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Liuota pehmenneet liivatelehdet kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.

Vuoraa 20–22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa kanelipullakeksit täytteineen ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuoerjuusto, jogurtti, sokerit ja kardemumma yhteen. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna maito, purista liivatteista ylimääräine vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi päälle muutama ruokalusikallinen kanelikinuskia. Levitä päälle loput tuorejuustomoussesta ja taas muutama lusikallinen kinuskia. Sekoita kinuskia hieman tuorejuustomousseen pyörittämällä veitsi pari kertaa massojen läpi. Kinuskin tulee kuitenkin jäädä raidoiksi, eikä sekoittua täysin massaan. Tasoita pinta ja kaada päälle loput kinuskista. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä varovasti tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele kakku Kantolan kekseillä, raesokerilla ja minikorvapuusteilla.