Juhlapöydän herkkutarjotin

Ainekset

  • Kantolan valitut -suolakeksejä (esim. Kantolan Valitut 5 Parasta)
  • erilaisia juustoja (katso vinkit suolakeksien pakkauksista tai https://www.kantolan.fi/valitut)
  • Aurinkokuivattua tomaattihummusta ja/tai lohitahnaa
  • hilloja (esim. viikuna ja lakka)
  • viinirypäleitä
  • kuivattuja taateleita ja aprikooseja
  • erilaisia leikkeleitä
  • Kantolan Aatu Aasin Aapispipari 230 g
  • Kantolan Pallopipari Maitosuklaa 150 g
  • erilaisia marjoja

Aurinkokuivattu tomaattihummus

  • 1 prk kikherneitä
  • 60 g aurinkokuivattua tomaattia + mausteöljyä purkista
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Lohitahna

  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • nippu tuoretta tilliä
  • 5 kpl pieniä cocktail-kurkkuja
  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. tilli tai pippuri)
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohjeet

Aurinkokuivattu tomaattihummus

Valuta kikherneet, mutta ota neste talteen.
Mittaa herneet, aurinkokuivatut tomaatit, tahini ja sitruunamehu sekä 1-2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kulhoon tai blenderiin.
Survo sauvasekoittimella tai aja blenderillä tasaiseksi massaksi.
Lisää tarvittaessa kikhernelientä, jotta saat sopivan paksuisen tahnan.
Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Lohitahna

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Hienonna kylmäsavulohi, tilli ja cocktailkurkut pieneksi silpuksi.
Sekoita hienonnetut ainekset tuorejuustoon.
Kääntele joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Herkkutarjottimen kasaaminen

Valitse suuri tarjotin tai peitä kokonainen pöytä puhtaalla muovilla.
Asettele pöydälle ensimmäisenä juustot ja kulhot tahnoja varten.
Levitä seuraavaksi tarjottimelle runsas valikoima erilaisia suolakeksejä.
Lisää leikkeleitä ja hedelmiä, Aapispipareita.
Täytä pienimmätkin raot marjoilla ja Pallopipareilla.