Suklaajuustokakku ilman lisättyä sokeria

suklaajuustokakku ilman lisättyä sokeria resepti

Valmistusaika
30min + 5hrs

Annokset
12

Ainekset

Pohja

  • 150 g Kantolan Sokeriton Digestive-keksejä
  • 55 g vegaanista margariinia

Täyte

  • n. 3 1/2 (180g) dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 3/4 dl sulatettua kookosöljyä
  • 115 g maustamatonta tofutuorejuustoa (esim. Tofutti)
  • 10 kivetöntä taatelia
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Tarjoiluun

  • mustikoita ja vadelmia

Valmistusohjeet

Tee pohja. Laita keksit tehosekoittimeen. Surauta sekaisin. Yhdistä sulatetun margariinin kanssa. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaan. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Tee täyte. Laita cashewpähkinät kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä. Anna liota 1 h. Kaada vesi pois. Laita pähkinät tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa. Anna koneen käydä, kunnes seos on mahdollisimman tasaista.

Kaada seos pohjalle. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

Koristele marjoilla tai suklaanibseillä.

Vinkki: Haluatko kakusta vegaanisen? Korvaa digestivet kaurakekseillä!