annoksia 8 kpl

pohjat:
8 Kantolan kaurakeksiä
¾ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
täytteet:
3 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
125 g (1/2 prk) rahkaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
koristeeksi:
mustikoita, granaattiomenan siemeniä ja syötäviä kukkia, esim. ruiskaunokkeja
1. Paloittele keksit ja murenna ne veitsen avulla murumaisiksi. Laita muruseos kippoon ja sekoita margariini sekaan.
2. Laita 8 x kolme paperista muffinivuokaa päällekkäin. Jaa muruseos 8 muffinivuoan pohjalle ja painele tiiviiksi pohjiksi.
3. Laita liivatteet kylmään veteen.
4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä suklaata hieman.
5. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kerma. Vatkaa kunnes seos on jämäkkää.
6. Lisää seokseen rahka, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri.
7. Puristele liivatelehdet ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Valuta liivate juustomassaan vähitellen, koko ajan vatkaten.
8. Jaa juustoseos vuokiin, pohjien päälle.
9. Laita kakkuset tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
10. Ota kakkuset vuoistaan ja koristele ne pensasmustikoilla, granaattiomenan siemenillä ja syötävillä kukilla.

Kts. video osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=REPD6aZ1l18