4 annosta
Valmistusaika 35 min

800 g ruodotonta lohifileetä
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Kuorrutus:

1 dl Valitut Ruis- tai spelttikeksejä murskattuna
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
75 g huoneenlämpöistä voita
2 tl raastettua sitruunankuorta

1. Pyyhi lohi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan.
2. Tee kuorrutus. Murskaa keksit. Lisää joukkoon yrttisilppu, voi ja sitruunan kuoriraaste. Painele seos lohen pintaan.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile halutessasi lämpö paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää, kun se on paksuimmasta kohdasta 42-asteista.

Katso video osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=Nj7VHK0KVrA