Lohivoileipäkakku

Perinteinen voileipäkakku on toiminut jo usean vuoden ajan osana suomalaista juhlapöytää. Käytössäsi on monia eri täytevaihtoehtoja, joista valitsimme tähän reseptiin lohitäytteen.
Helpolla lohivoileipäkakun reseptillä luot upean ja suussasulavan herkun, jonka kanssa ei voi mennä pieleen. Pohjassa hyödynnettävä jyvänäkkäri varmistaa, että upeat maut säilyvät läpi koko kakun!
Parhaimman lopputuloksen takaamiseksi lohivoileipäkakun valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, jotta kakku ehtii hyytyä rauhassa.
Valmistusaika 0 mins
Ruokalaji -
-
Annosmäärä 16

Ainesosat
  

Pohja

  • 1 pkt Kantolan Valitut Jyvänäkkäri Kaura & Auringonkukansiemen 195 g
  • 80 g voita

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna (mehu)
  • ripaus sokeria
  • 400 g kylmäsavulohituorejuustoa
  • 180g creme fraichea
  • 3/4 dl kurkkusalaattia
  • 500 g savulohta
  • reilu nippu tilliä
  • pippuria
  • suolaa
  • 2 dl kuohukermaa

Koristelu

Ohjeet
 

  • Vuoraa noin 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa näkkileivät hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna punasipuli ja ripottele päälle puolen sitruunan mehu sekä hieman sokeria. Jätä odottamaan.
  • Mittaa tuorejuusto, creme fraiche ja kurkkusalaatti kulhoon. Hienonna lohi, tilli ja sekoita täytteeseen. Lisää hieman marinoitunut punasipuli. Mausta pippurilla ja suolalla.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna puolen sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos lohitäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Levitä tai pursota tuorejuustoa kevyesti kakun reunoille. Puolita artesaanilastut ja paina kevyesti kiinni tuorejuustoon. Sido halutessasi nauha hetkeksi kakun ympärille, jotta keksit tarttuvat paremmin kiinni. Viimeistele kakun pinta kasaamalla päälle kylmäsavulohta ja salaattiaineita.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!