n. 12 palaa
Valmistusaika 30 min + 5 t

Pohja:
150 g Kantolan Sokeriton Digestive -keksejä
55 g vegaanista margariinia

Täyte:
n. 31/2 dl (180 g) cashewpähkinöitä
½ dl sitruunamehua
¾ dl sulatettua kookosöljyä
115 g maustamatonta tofutuorejuustoa (esim. Tofutti)
10 kivetöntä taatelia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Tarjoiluun mustikoita ja vadelmia

1. Tee pohja. Laita keksit tehosekoittimeen. Surauta sekaisin. Yhdistä sulatetun margariinin kanssa. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaan. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

2. Tee täyte. Laita cashewpähkinät kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä. Anna liota 1 h. Kaada vesi pois. Laita pähkinät tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa. Anna koneen käydä, kunnes seos on mahdollisimman tasaista.
3. Kaada seos pohjalle. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

4. Koristele marjoilla tai suklaanibseillä.

Vinkki: Haluatko kakusta vegaanisen? Korvaa digestivet kaurakekseillä!

Katso video osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=-PQueiZ_1g0