Suklaajuustokakku ilman lisättyä sokeria

Suklaajuustokakku ilman lisättyä sokeria

Suklainen juustokakku maistuu entistä paremmalta ilman lisättyä sokeria.
Hieman terveellisempi vaihtoehto perinteiselle juustokakulle saadaan aikaan hyödyntämällä kakussa cashewpähkinöitä, sokerittomia Digestive-keksejä ja taateleita. Täyteläinen maku on taattu!
Juustokakusta voi tehdä vegaanisen vaihtamalla Digestive-keksit Kantolan kaurakekseihin. Helppoa, nopeaa ja herkullista!
Valmistusaika 30 mins
kypsennykseen ja jäähtymiseen 5 hrs
Ruokalaji -
-
Annosmäärä 12

Ainesosat
  

Pohja

Täyte

  • 3 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 3/4 dl sulatettua kookosöljyä
  • 115 g maustamatonta tofutuorejuustoa (esim. Tofutti)
  • 10 kivetöntä taatelia
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Tarjoiluun

  •  mustikoita ja vadelmia

Ohjeet
 

  • Tee pohja. Laita keksit tehosekoittimeen. Surauta sekaisin. Yhdistä sulatetun margariinin kanssa. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaan. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  • Tee täyte. Laita cashewpähkinät kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä. Anna liota 1 h. Kaada vesi pois. Laita pähkinät tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa. Anna koneen käydä, kunnes seos on mahdollisimman tasaista.
  • Kaada seos pohjalle. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
  • Koristele marjoilla tai suklaanibseillä.
  • Vinkki: Haluatko kakusta vegaanisen? Korvaa digestivet kaurakekseillä!
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!