Go Back
+ servings
Mustikkakakku

Raikas mustikkakakku

Suussasulava mustikkakakku on täydellinen valinta herkutteluun, ja se sopii juhlapöytään, jälkiruoaksi tai ystävien kanssa jaettavaksi.
Kun kakun antaa jähmettyä yön yli jääkaapissa, on raikas mustikkakakku parhaimmillaan. Viimeistele Ballerina-kekseillä ja nauti!
Annokset 15

AINESOSAT

Pohja

Täyte

  • 7 liivatelehteä
  • 400 g mustikoita
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristelu

OHJEET

  • Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustikat ja ota 1/2 dl soseesta sivuun. Sekoita lopun soseen joukkoon tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sivuun ottamasi 1/2 dl mustikkasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota ruusukkeita kakun päälle ja viimeistele kakku Mustikka Ballerinoilla ja mustikoilla.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!