Vuoraa noin 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa näkkileivät hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna punasipuli ja ripottele päälle puolen sitruunan mehu sekä hieman sokeria. Jätä odottamaan.
Mittaa tuorejuusto, creme fraiche ja kurkkusalaatti kulhoon. Hienonna lohi, tilli ja sekoita täytteeseen. Lisää hieman marinoitunut punasipuli. Mausta pippurilla ja suolalla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna puolen sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos lohitäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Levitä tai pursota tuorejuustoa kevyesti kakun reunoille. Puolita artesaanilastut ja paina kevyesti kiinni tuorejuustoon. Sido halutessasi nauha hetkeksi kakun ympärille, jotta keksit tarttuvat paremmin kiinni. Viimeistele kakun pinta kasaamalla päälle kylmäsavulohta ja salaattiaineita.