Go Back
+ servings
Kulta Muro leivokset

Kulta Muro -leivokset

Marinoiduista mansikoista ja tuorejuustosta kootut Kulta Muro -leivokset ovat oiva valinta kesäiseen kahvipöytään.
Vaniljan ja mansikoiden tuttu combo ei petä tässäkään jälkiruoassa. Lisäksi lime ja kardemumma tuovat uutta makua herkutteluun.
Ihanan mansikkainen jälkiruoka kannattaa ottaa heti kokeiluun!
Annokset 20

AINESOSAT

Marinoidut mansikat

  • 300 g tuoreita mansikoita
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
  • 1/2 limen mehu
  • 1.5 rkl sokeria

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 10 mansikkaa

OHJEET

Marinoidut mansikat

  • Pilko mansikat (noin1x1cm kuutioiksi) kulhoon.
  • Sekoita joukkoon vanilja, limen mehu ja sokeri.
  • Laitajääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Täyte

  • Sekoita tuorejuusto, kardemumma, vanilja ja sokeri yhteen.
  • Vatkaa kerma kuohkeaksivaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa tuorejuustoseokseen. Siirrä täytepursotinpussiin.

Kasaaminen

  • Aseta puolet Kulta Muro-kekseistä tarjoilualustalle. Pursota jokaiselle tuorejuustotäytettä.Lusikoi päälle marinoituja mansikoita.
  • Nosta toinen keksikanneksi ja pursota toinen kerros tuorejuustoa. Viimeistele mansikoilla.
  • Anna leivosten vetäytyäjääkaapissa noin 30 minuuttia - 1 h ennen tarjoilua, jolloin keksit pehmenevätjuuri sopivasti lusikalla syötäviksi.

VINKKI

Jos haluat tehdä leivoksista gluteenittomia, voi leivoksen pohjana käyttää Kantolan Gluteeniton Kaurakeksejä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!