Oletko jo kokeillut suolaista juustokakkua? Tämä herkullinen tomaatti-basilikajuustokakku on ihanan näyttävä tarjottava kahvipöytään. Raikas yhdistelmä syntyy klassikkoparista: tomaatista ja basilikasta. Kokeile reseptiä!
Murskaa suolakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Taittele Kantolan Artesaani-lastut noin 4-5cm korkeiksi paloiksi.
Painele keksimurska vuoan pohjalle ja asettele lastut vuoan reunoille, painaen ne keksimurskaan.
Täyte
Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche (vinkki: jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon silputtu basilika). Sekoita sitten kananmunat yksitellen tuorejuusto ja creme seoksen sekaan.
Mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Lisää täyte irtopohjavuokaan.
Leikkaa tomaatit puoliksi ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman pippuria ja suolaa.
Paista kakkua uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on kunnolla asettunut.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.
VINKKI
Voit hyvin tehdä kakun valmiiksi myös edellisenä päivänä. Tarjoile kakku tuoreen basilikasilpun kanssa.