Kantolan punainen palkki
Tomaatti-juustokakku

Tomaatti-basilikajuustokakku

Oletko jo kokeillut suolaista juustokakkua? Tämä herkullinen tomaatti-basilikajuustokakku on ihanan näyttävä tarjottava kahvipöytään. Raikas yhdistelmä syntyy klassikkoparista: tomaatista ja basilikasta. Kokeile reseptiä!
Annosmäärä 12

Ainesosat
  

Täyte

  • 400 g basilikatuorejuustoa
  • 100 g creme fraichea
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl kuivattua valkosipulia
  • (suolaa ja pippuria)
  • 250 g kirsikkatomaatteja

Tarjoiluun

  • tuoretta basilikaa

Ohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
  • Murskaa suolakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Taittele Kantolan Artesaani-lastut noin 4-5cm korkeiksi paloiksi.
  • Painele keksimurska vuoan pohjalle ja asettele lastut vuoan reunoille, painaen ne keksimurskaan.

Täyte

  • Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche (vinkki: jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon silputtu basilika). Sekoita sitten kananmunat yksitellen tuorejuusto ja creme seoksen sekaan.
  • Mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
  • Lisää täyte irtopohjavuokaan.
  • Leikkaa tomaatit puoliksi ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman pippuria ja suolaa.
  • Paista kakkua uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on kunnolla asettunut.
  • Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit hyvin tehdä kakun valmiiksi myös edellisenä päivänä. Tarjoile kakku tuoreen basilikasilpun kanssa.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!