Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meille on tärkeää katsoa tulevaisuuteen ja kantaa oma kortemme kekoon ympäristön ja ihmisten hyväksi. Vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme ja näkyy muun muassa keksiemme tuotekehityksessä, raaka-aineiden hankinnassa sekä pakkausmateriaalien ja pakkauskokojen suunnittelussa.

Kaikki Kantolan keksit valmistetaan ilman palmuöljyä, ja käyttämämme kaakao on Rainforest Alliance -sertifioitua. Lue alta lisää, mitä muuta olemme jo saaneet aikaan.

Kestävät raaka-aineet ja pakkaukset

Palmuöljyttömyys on meille tärkeä vastuullisuusteko ja tapa auttaa taistelussa metsäkatoa vastaan sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä. Kantolan on toiminut edelläkävijänä palmuöljystä luopumisessa – Ballerina oli vuonna 2020 ensimmäinen palmuöljytön täytekeksisarja Suomessa.

Käytämme tuotteissamme vain Rainforest Alliance -sertifioitua kaakaota. Se tarkoittaa, että kaakao viljellään työntekijöiden hyvinvointi turvaten ja noudattaen viljelykäytäntöjä, jotka suojelevat metsiä ja ylläpitävät luonnon monimuotoisuutta. Sertifikaatista voit lukea lisää täältä.

Olemme poistaneet soijan lähes koko tuotevalikoimastamme.

Olemme lisänneet pakkauksiin selkeät kierrätysohjeet, jotta pakkausten lajittelu olisi helpompaa.

Autamme vähentämään ruokahävikkiä tarjoamalla sopivan pieniä pakkauskokoja ja käyttämällä parhaan säilyvyyden kannalta sopivimpia pakkausmateriaaleja.

Leivottu ilman palmuöljyä -merkki

Ravitsemus ja hyvinvointi

Teemme aktiivisesti työtä terveellisempien tuotteiden kehittämiseksi, jotta voisimme tehdä terveellisistä elämäntavoista ja valinnoista helpompia.

Valikoimamme sisältää useita kuitupitoisia, runsaskuituisia, proteiinipitoisia ja runsaasti täysjyvää sisältäviä tuotteita. Olemme parantaneet useiden tuotteiden rasvakoostumusta korvaamalla tyydyttynyttä rasvaa pehmeällä, tyydyttymättömällä rasvalla. Olemme myös vähentäneet useista jo olemassa olevista tuotteistamme suolan ja sokerin määrää. 

Eläinperäisiä ainesosia olemme korvanneet kasvipohjaisilla ainesosilla silloin kuin se on ollut mahdollista, joten vegaaniseen ruokavalioon soveltuvien tuotteittemme valikoima on laaja. 

Lisäksi olemme huomioineet valikoimassamme useat erityisruokavaliot. Tuotevalikoimastamme löytyy sopivia tuotteita niin gluteenittomaan kuin laktoosittomaan ruokavalioon.

Ballerina fiiliskuva

Kantolan tuotteet palmuöljyttömiä pakkausmerkinnöistä huolimatta

Ukrainan sodan vuoksi monissa Kantolan kekseissä käytetyn auringonkukkaöljyn saatavuus romahti ja tilanne näytti siltä, että joutuisimme tuotteissamme vaihtamaan auringonkukkaöljyn sertifioituun palmuöljyyn.

Pystyimme kuitenkin jatkamaan auringonkukkaöljyn käyttöä yhtä tuotetta lukuun ottamatta. Myös tässä yhdessä tuotteessa olemme vaihtaneet takaisin auringonkukkaöljyyn ja koko tuotteistomme on siis täysin palmuöljytön.

Raaka-ainetilanteen epävarmuudesta johtuen ehdimme kuitenkin päivittää pakkauksiamme, ja haluamme ympäristösyistä käyttää loppuun jo hankitut pakkausmateriaalit. Tästä syystä tuotteen ainesosaluettelossa saattaa näkyä listattuna palmuöljy, vaikka sitä ei tuotteessa olekaan.

Jos aiheesta herää kysymyksiä, olethan yhteydessä Orkla Suomen kuluttajapalveluun.