Kantolan Kesäkakku

kantolan kesakakku resepti

Ainekset

Pohjat

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 400 g mascarponejuustoa
  • 1 dl Kantolan Suklaa Kaurakeksi -murua
  • 1 rkl punajuurien säilöntälientä (väriksi)

Päälle

  • mustikoita, karhunvatukoita ja viinimarjoja

Valmistusohjeet

Paloittele kaurakeksit ja hienonna ne veitsellä muruiksi. Laita murut kulhoon ja sekoita sulatettu voi ja kardemumma muruihin.

Vuoraa kahden, halkaisijaltaan noin 18 -20 cm irtopohjavuokien pohjat leivinpaperilla. Jaa muruseos vuokien pohjille ja painele tasaiseksi pohjaksi.

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdon sekaan tomusokeri. Notkista mascarpone ja sekoita kermavaahtoon.

Murenna Kantolan Suklaa Kaurakeksit ja lisää kermaseokseen.

Jaa täyteseos pohjien päälle. Tasoita päällykset. Laita kakut jääkaappiin tekeytymään ainakin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Ota kakut vuoistaan ja asettele ne päällekkäin, yhdeksi kakuksi.

Koristele kakku runsaasti marjoilla.

https://www.youtube.com/watch?v=PfqioJRT-dU