Kantolan pienet juustokakkuset

kantolan pienet juustokakkuset resepti

Annokset
8

Ainekset

Pohjat

Täytteet

  • 3 liivatelehteä
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vispikermaa
  • 125 g (1/2 prk) rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Koristeeksi

  • mustikoita, granaattiomenan siemeniä ja syötäviä kukkia, esim. ruiskaunokkeja

Valmistusohjeet

Paloittele keksit ja murenna ne veitsen avulla murumaisiksi. Laita muruseos kippoon ja sekoita margariini sekaan.

Laita 8 x kolme paperista muffinivuokaa päällekkäin. Jaa muruseos 8 muffinivuoan pohjalle ja painele tiiviiksi pohjiksi.

Laita liivatteet kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä suklaata hieman.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kerma. Vatkaa kunnes seos on jämäkkää.

Lisää seokseen rahka, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri.

Puristele liivatelehdet ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Valuta liivate juustomassaan vähitellen, koko ajan vatkaten.

Jaa juustoseos vuokiin, pohjien päälle.

Laita kakkuset tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

Ota kakkuset vuoistaan ja koristele ne pensasmustikoilla, granaattiomenan siemenillä ja syötävillä kukilla.

https://www.youtube.com/watch?v=REPD6aZ1l18