Kantolan punainen palkki
Lohilasagnekakku

Lohilasagnekakku

Vaihtelua voileipäkakkuihin saat helposta lasagnekakusta. Vuorottelevat, ohuet kerrokset tekevät kakusta maukkaan ja leikkauspinnasta näyttävän. Kakku kannattaa tehdä valmiiksi muutama tunti ennen tarjoilua, jotta keksit ehtivät pehmetä leikattaviksi. Yksinkertainen kakku on sopiva niin mukaan otettavaksi arkilounaaksi tai juhlatarjoiluksi.
Annosmäärä 8 annosta

Ainesosat
  

Koristeluun

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1/2 kurkku
  • marinoitua punasipulia

Ohjeet
 

  • Mittaa tuorejuusto, creme fraiche ja sitruunamehu kulhoon. Hienonna lohi, tilli ja punasipuli ja lisää tuorejuuston joukkoon yhdessä kurkkusalaatin kanssa. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kostuta Ruis- tai Cream Crackerit nopeasti kalaliemessä ja nostele noin 20 x 25 cm vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. (Kakun ei tarvitse ylettyä aivan vuoan reunoihin, vaan se pysyy kyllä kasassa vaikka reunat eivät ole kiinni vuoan reunoissa. Asettele siis keksit pohjalle kahdeksi kolmen keksin riviksi ja tee 4-5 kerrosta.)
    Levitä päälle ohut kerros täytettä. Kostuta seuraavat keksit ja nostele täytteen päälle. Toista kerroksia, kunnes kaikki täyte ja keksit on käytetty. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Hienonna kylmäsavulohi ja kuutioi kurkku. Nostele ainekset raidoiksi kakun päälle.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!