Kantolan punainen palkki
Lohipiirakka

Lohipiirakka

Juhlapöydän paras piirakka leivotaan suolakeksikuoreen. Rapea ja maukas pohja antaa perinteisillekin piirakoille uutta ryhtiä. Lohipiirakan pohjassa käytetään Kantolan Valitus Hienoja Ruiskeksejä, jotka antavat hyvää rukisuutta lohipinaattipiirakalle.
Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)

AINESOSAT

Pohja

  • 100 g Kantolan Valitut Hieno Ruiskeksi
  • dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

OHJEET

  • Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen taikinan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).
  • Pese ja kuivaa pinaatti huolellisesti. Nostele pinaatti ja lohi piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, suola, pippuri ja sitruunamehu yhteen ja kaada täytteiden päälle. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!