Mansikkalasagne
Testaa perinteisen mansikkakakun sijaan herkullista mansikkalasagnea! Kakkumainen mansikkalasagne syntyy helposti ja nopeasti, ja se kootaan lasagnen tapaan suoraan vuokaan. Mansikkalasagne on kätevä kuljettaa, joten sen voi koota jo kotona ja ottaa mukaan esim. mökille. Kinuskin, kerman ja tuoreiden mansikoiden yhdistelmä on ihanan makea, mutta voileipäkeksit luovat mansikkalasagneen rakennetta ja tasapainottavat makeutta. Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Pohja
- n. 1/2 pkt Kantolan Cream Cracker-voileipäkeksejä
- n. 1/2 pkt Kantolan Ruiscracker-voileipäkeksejä
- 2 dl lämmintä kahvia (tai maitoa)
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 200 g sitruunatuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 2 dl kinuskikastiketta
- 500 g kotimaisia mansikoita
OHJEET
- Vatkaa täytettä varten vispikerma paksuksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon vanilja ja sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto. Paloittele hieman yli puolet mansikoista.
- Mittaa lämmin kahvi lautaselle ja kasta siihen cream cracker-keksejä yksi kerrallaan. Aseta keksejä vuoan (koko noin 25 x 30 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle kolmasosa kermatäytteestä ja sitten puolet kinuskista. Ripottele kinuskin päälle puolet paloitelluista mansikoista.
- Tee seuraava kerros Ruiscrackereistä, kermatäytteestä, kinuskista ja mansikoista. Nosta päälle vielä kerros kostutettuja Cream Crackereita ja loput kermatäytteestä. Viimeistele kakku siivutetuilla mansikoilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti, jolloin keksit pehmenevät.
VINKKI
Jos haluat pohjasta makeamman ja pehmeämmän, voi pohjan tehdä myös Kulta Marie-kekseistä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!