Kantolan punainen palkki
Parsapiirakka

Parsapiirakka

Herkullisessa parsapiirakassa maistuvat kevään parhaat maut, eli parsa ja kevätsipuli. Tässä suolaisessa piirakassa jujuna on Kantolan Suola Crackereista tehty pohja, joka tuo kivaa suolaista makuparia kasviksille. Parsapiirakka sopii mitä mainioimmin kevään ja kesän juhlapöytiin suolaiseksi tarjottavaksi.
Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)

AINESOSAT

Pohja

Täyte

  • n. 500 g vihreää tankoparsaa
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g mozzarellaraastetta

OHJEET

  • Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen taikinan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).
  • Pese ja kuivaa parsa, napsauta puumaiset kannat pois. Halkaise parsat ja leikkaa muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Ota nuput sivuun. Hienonna sipuli. Nostele parsan varret ja sipulii piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, suola, pippuri, sitruunamehu ja mozzarella raaste yhteen ja kaada täytteiden päälle. Nostele nuput viimeisenä piirakan pinnalle. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!