
Pallopiparipiirakka
Piparkakun makuisessa piirakassa on piparilta maistuva kaurakeksipohja ja pehmeä valkosuklaa-piparkakkutäyte. Kokonaisuuden viimeistelee ihanan rapeat ja makeat pallopiparit.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Pohja
- 200 g Kantolan kaurakeksejä
 - 75 g voita tai leivontamargariinia
 - 1 rkl piparkakkumaustetta
 
Täyte
- 145 g Panda valkosuklaata
 - 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 - 2 dl kuohukermaa
 - 1 rkl piparkakkumaustetta
 - 1 dl fariinisokeria
 - 2 pss Kantolan Pallopipareita, Maitosuklaa
 - 2 pss Kantolan Pallopipareita, Valkosuklaa
 
OHJEET
- Vuoraa piirakkavuoka (halk. noin 23 cm) leivinpaperilla. Murskaa pohjan keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja piparkakkumauste ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin.
 - Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Mittaa tuorejuusto ja kerma kulhoon. Lisää piparkakkumauste ja fariinisokeri ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaa.
 - Kaada täyte pohjan päälle. Koristele Pallopipareilla. Laita piirakka jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.
 
VINKKI
Ohjevideo pallopiparipiirakan tekoon:
 Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!