Kuinka rakentaa houkutteleva juustotarjotin?

Kuinka rakentaa houkutteleva juustotarjotin?
Katso parhaat keksit erilaisille juustoille

Kantolan Valitut® -sarja on täydellinen kumppani juustojen kanssa nautittavaksi. Helpottaaksemme juustojen ja keksien valintaa, olemme koonneet yhteen listan parhaiten toisilleen sopivista makupareista. Katso, mitkä juustot maistuvat Kantolan Valitut -keksien seurana, ja rakenna vinkkien avulla herkullinen juustotarjotin.

Valitse keksi, jolle haluat löytyy juuston

Valitse keksisi juustojen mukaan -
lopputuloksena täydellinen juustolautanen

Kantolan Valitut makuympyrä

Kantolan Valitut 5 Parasta

Kantolan Valitut 5 Parasta on suolakeksilajitelma, josta löytyy viisi maukasta keksiä juustotarjottimelle: Merisuolakeksi ja Pieni Digestive Oliivi, sekä omistakin paketeistaan löytyvät Suolakeksi, Spelttikeksi ja Ruiskeksi. Keksejä on helppo yhdistellä mietojen, pehmeiden tai kovien juustojen kanssa, eli siis täydellinen osa juustotarjotinta!

Merisuolakeksi & Tuorejuusto

Tuorejuuston mieto maku on parhaimmillaan hieman voimakkaammin suolatun keksin kanssa. Siksi lempeä tuorejuusto maistuu erityisen hyvin merisuolakeksin seurana.

Merisuolakeksi & Valkohomejuusto

Kermainen valkohomejuusto ja juuri sopivan suolainen merisuolakeksi ovat klassisen herkullinen yhdistelmä, joka sopii mainiosti tarjottavaksi juustotarjottimella.

Merisuolakeksi & Kova juusto

Erilaiset kovat juustot, kuten emmental ja parmesaani, ovat pehmeiden juustojen rinnalla tärkeä osa näyttävää juustotarjotinta. Pieni merisuolakeksi tuo kiinteän juuston maun hyvin esille.

  •  

Pieni Digestive Oliivi & Kittijuusto

Oranssinpunainen kittijuusto sopii yhdisteltäväksi sekä suolaisten että maustamattomien keksien kanssa. Juuston täyteläinen maku korostuu herkullisesti vahvemman makuisen pikkukeksin seurana.

Pieni Digestive Oliivi & Sinihomejuusto

Maukas digestive ja voimakkaan makuinen sinihomejuusto, esimerkiksi gorgonzola, ovat täydellinen makupala vahvempien makujen ystäville.

Pieni Digestive Oliivi & Tuorejuusto

Oliivinmakuinen digestive maistuu hyvin myös miedompien juustojen, kuten tuorejuuston kanssa. Raikkaan tuorejuuston ja digestiven yhdistelmässä juuston ja keksin maut tulevat täydellisesti esille. 

Herkulliset makuparit lajitelman suolakekseille, spelttikekseille ja ruiskekseille olemme koonneet alle.

Kantolan Valitut Suolakeksit

Kantolan Valitut Suolakeksit ovat rapeita vehnäjauhoilla ja oliiviöljyllä leivottuja keksejä, joissa on juuri sopiva ripaus merisuolaa. Suolakeksi maistuu erityisen hyvin kitti-, valkohome- ja tuorejuustojen kanssa. Kokeile osana juustotarjotinta tai parita lempijuustosi kanssa! 

Suolakeksi & Camembert-juusto

Suolakeksi & Camembert-juusto

Miedon Camembert-juuston ja viinimarjahyytelön tasapainoinen yhdistelmä sopii kevyesti suolatun suolakeksin seuraksi. 

Suolakeksi & Valkohomejuusto

Suolakeksi & Valkohomejuusto

Samaan aikaan suolainen ja makea suupala valmistuu nauttimalla makeaa sharon-hedelmää, eli persimonia, valkohomejuuston ja suolakeksin kanssa.

 

Suolakeksi & Tuorejuusto

Suolakeksi & Tuorejuusto

Raikkaan ja moneen makuun maistuvan makuyhdistelmän saa loihdittua kokoamalla suolakeksin päälle tuorejuustoa, sitruunamelissaa, ja hieman juoksevaa hunajaa. 

Suolakeksi & kova juusto

Suolakeksi & Kova juusto

Kovempien juustojen ystävälle Kantolan Valitut Suolakeksin päällä maistuvat Gruyére-juusto ja juuston pähkinäistä makua täydentävät pistaasipähkinät. 

 
Suolakeksi & Brie-juusto

Suolakeksi & Brie-juusto

Pehmeä Brie ja raikas ananaskirsikka luovat yhdessä suolakeksin kanssa tasapainoisen ja piristävän makuparin, jota sopii tarjoilla juustotarjottimella.
Suolakeksi & Tuorejuusto

Suolakeksi & Tuorejuusto

Mehevä mansikka ja mieto tuorejuusto sopivat hieman suolaisemman keksin päälle. Lisämakua suupalaan tuo mansikan kanssa maistuva balsamicokastike. 

Kantolan Valitut Spelttikeksi

Kantolan Valitut Spelttikeksi on ohut ja rapea, spelttijauhoista leivottu keksi. Oliiviöljyllä leivottu keksi sopii mainiosti kitti-, valkohome- ja sinihomejuustojen seuralaiseksi juustotarjottimelle.

Spelttikeksi, juusto, tomaatti ja oliivi

Spelttikeksi & Valkohomejuusto

Spelttikeksin päälle rakentuu suussa sulava suolainen suupala valkohomejuustosta, aurinkokuivatuista tomaateista ja mustista oliiveista. 
Spelttikeksi & Kittijuusto

Spelttikeksi & Kittijuusto

Täyteläinen kittijuusto maistuu sellaisenaankin spelttikeksin kanssa. Makuelämyksen kruunaavat kuminan siemenet, joiden vahva maku sopii hyvin yhteen juustojen kanssa.  
 
Spelttikeksi & Sinihomejuusto

Spelttikeksi & Sinihomejuusto

Sinihomejuusto ja hedelmäisen makea viikunamarmeladi ovat klassinen makupari juustotarjottimella. Hienostunut yhdistelmä maistuu erityisen hyvin rapean spelttikeksin kanssa.
Spelttikeksi ja homejuusto hillolla

Spelttikeksi & Sinihomejuusto

Spelttikeksin seurana maistuu voimakas sinihomejuusto. Suupalaan tuovat makeutta sinappimarinoitu päärynä ja pieni määrä juoksevaa hunajaa.

Kantolan Valitut Perinnekeksi

Juureen leivottu Kantolan Valitut Perinnekeksi on maustettu ripauksella merisuolaa. Maukas keksi maistuu erityisen hyvin vuohenjuuston, valkohomejuuston ja tuorejuustojen kanssa. 

Perinnekeksi & Vuohenjuusto

Perinnekeksi & Vuohenjuusto

Juureen leivottu perinnekeksi ja vuohenjuusto yhdistyvät herkulliseksi suupalaksi, johon mustikat tuovat raikkautta ja juokseva hunaja ripauksen makeutta.

Kantolan Valitut Ruiskeksi

Miedon rukiisessa Kantolan Valitut Ruiskeksissä on häivähdys kuminaa. Juustotarjottimella ohut ja rapea ruiskeksi maistuu etenkin sinihomejuustojen, vuohenjuuston ja kovien juustojen kanssa.

Ruiskeksi kera vuohenjuuston

Ruiskeksi & Vuohenjuusto

Vuohenjuusto ja viikuna on tuttu, suussa sulava makuyhdistelmä. Yhdistelmän kruunaa rapea ruiskeksi, jonka päälle mahtuu kokoamaan runsaasti makua. 

Ruiskeksi & Vuohenjuusto

Ruiskeksi & Vuohenjuusto

Vuohenjuusto maistuu ruiskeksin päällä myös hunajan ja pinjansiementen kanssa. Pinjansiemenet tuovat suupalaan pähkinäisen maun. 

Ruiskeksi homejuustolla ja hillolla

Perinnekeksi & Sinihomejuusto

Vahva sinihomejuusto saa ruiskeksin päällä parikseen viikunamarmeladia. Makea hillo ja voimakas juusto ovat lyömätön yhdistelmä juustotarjottimella.