Joulukakku

Ainekset

Suklaapohja

  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl soodaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl piimää
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Keksipohja

Keksitäyte

Puolukkatäyte

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl puolukkahilloa
  • (tomusokeria)

Koristelu

Valmistusohjeet

Suklaapohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm).
Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa loput pohjan aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja halkaise jäähtyneenä kahteen osaan.

Keksipohja

Murskaa Kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Keksitäyte

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoon. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita täytteeseen.

Puolukkatäyte

Sekoita tuorejuusto ja puolukkahillo yhteen, lisää tarvittaessa sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseokseen.

Aseta ensimmäinen suklaapohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle puolet keksitäytteestä. Painele keksitäytteen päälle puolet kaurakeksipohjasta. Levitä päälle puolet puolukkatäytteestä. Toista samat kerrokset uudelleen ja anna kakun asettua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Aseta kakku tarjoilualustalle ja viimeistele vaniljalla maustetuin kermavaahtopursotuksin, puolukoin, Pallopiparein ja Aatu Aasin Aapispiparein.