Kantolan punainen palkki
Marie-Tiramisu

Marie-Tiramisu

Italiasta lähtöisin oleva jälkiruoka tiramisu saa tässä reseptissä mukaansa Kantolan Kulta Marie -keksejä. Makoisista kerroksista koostuva tiramisu sisältää tuttuja makuja kahviin kostutettujen keksien ja mascarponen muodossa.
Tiramisu toimii erityisen hyvin jälkiruokana, josta varsinkin kahvin ystävät nauttivat. Voit annostella tiramisun suoraan annosmaljoihin, jolloin jälkiruoan tarjoilemisesta tulee superhelppoa!
Annokset 6

AINESOSAT

  • 3 kananmunaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 pkt Kantolan Kulta Marie 200 g
  • 1 dl amarettoa
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

OHJEET

  • Pehmitä mascarpone vatkaamalla sitä hetki kulhossa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kahdessa erässä mascarponen joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kahdessa erässä mascarpone-keltuaisvaahtoon.
  • Sekoita kahvi ja amaretto yhteen. Kasta keksit huolellisesti nesteeseen. Asettele keksejä noin 20 x 25 cm vuoan pohjalle tai yksittäisiin annosmaljoihin. Levitä päälle kolmasosa vaahdosta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä, kerros vaahtoa, kaakaojauhetta ja toista sama vielä kerran.
  • Viimeistele jälkiruoka pursottamalla päälle vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Anna vetäytyä jääkaapissa, mielellään yön yli. Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!