Vadelma Ballerina Charlotta-kakku

Annokset
8

Ainekset

  • 2 pkt Ballerina Vadelma 190 g
  • 3 liivatelehteä
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 200 g tuoreita vadelmia

Valmistusohjeet

Vuoraa noin 1½ litran kulho tuorekelmulla. Asettele Ballerina-keksit mahdollisimman tiiviisti kulhon pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa mascarpone, kerma ja sokerit kulhoon ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponevaahtoon koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon tuoreet vadelmat. Kaada täyte kulhoon keksien päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle, poista kelmu ja lisää päälle tuoreita vadelmia.