Kantolan punainen palkki
Juhlapöydän herkkutarjotin

Juhlapöydän herkkutarjotin

Paljon hyvää yhdellä tarjottimella - tässä on paras juhlapöydän herkkutarjotin!
Herkkutarjotin antaa tekijälleen hyvinkin vapaat kädet siinä, miltä lopputulos tulee näyttämään. Juustotarjottimelle sopivat upeasti Kantolan valitut -suolakeksit ja reseptissä ohjeistetut lohitahna sekä aurinkokuivattu tomaattihummus.
Tarjottimelle voi lisätä mukaan myös hedelmiä, jolloin muuten suolainen naposteltava saa vastapainokseen jotain raikasta.
Kasaa kaikki yhdelle tarjottimelle ja nauti! Nopeaa, helppoa ja upean näköistä. Tarjotin sopii täydellisesti esimerkiksi juhlapöytään.
Valmistusaika 0 minutes
Ruokalaji -
-

Ainesosat
  

  • Kantolan Valitut -sarjan suolakeksejä (esim. Kantolan Valitut 5 Parasta)
  • erilaisia juustoja
  • Aurinkokuivattua tomaattihummusta ja/tai lohitahnaa
  • hilloja (esim. viikuna ja lakka)
  • viinirypäleitä
  • kuivattuja taateleita ja aprikooseja
  • erilaisia leikkeleitä
  • erilaisia marjoja

Aurinkokuivattu tomaattihummus

  • 1 prk kikherneitä
  • 60 g aurinkokuivattua tomaattia + mausteöljyä purkista
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Lohitahna

  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • nippu tuoretta tilliä
  • 5 kpl pieniä cocktail-kurkkuja
  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. tilli tai pippuri)
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua

Ohjeet
 

  • Aurinkokuivattu tomaattihummus
    Valuta kikherneet, mutta ota neste talteen. Mittaa herneet, aurinkokuivatut tomaatit, tahini ja sitruunamehu sekä 1-2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kulhoon tai blenderiin. Survo sauvasekoittimella tai aja blenderillä tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa kikhernelientä, jotta saat sopivan paksuisen tahnan. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
  • Lohitahna
    Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Hienonna kylmäsavulohi, tilli ja cocktailkurkut pieneksi silpuksi. Sekoita hienonnetut ainekset tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
  • Herkkutarjottimen kasaaminen
    Valitse suuri tarjotin tai peitä kokonainen pöytä puhtaalla muovilla. Asettele pöydälle ensimmäisenä juustot ja kulhot tahnoja varten. Levitä seuraavaksi tarjottimelle runsas valikoima erilaisia suolakeksejä. Lisää leikkeleitä ja hedelmiä, Täytä pienimmätkin raot marjoilla ja Pallopipareilla.

Vinkki!

Katso vinkit juustojen valintaan Kantolan suolakeksien pakkauksista tai täältä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!