Pallopiparipiirakka
Piparkakun makuisessa piirakassa on piparilta maistuva kaurakeksipohja ja pehmeä valkosuklaa-piparkakkutäyte. Kokonaisuuden viimeistelee ihanan rapeat ja makeat pallopiparit.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Pohja
- 200 g Kantolan kaurakeksejä
- 75 g voita tai leivontamargariinia
- 1 rkl piparkakkumaustetta
Täyte
- 145 g Panda valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 dl fariinisokeria
- 2 pss Kantolan Pallopipareita, Maitosuklaa
- 2 pss Kantolan Pallopipareita, Valkosuklaa
OHJEET
- Vuoraa piirakkavuoka (halk. noin 23 cm) leivinpaperilla. Murskaa pohjan keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja piparkakkumauste ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin.
- Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Mittaa tuorejuusto ja kerma kulhoon. Lisää piparkakkumauste ja fariinisokeri ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaa.
- Kaada täyte pohjan päälle. Koristele Pallopipareilla. Laita piirakka jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.
VINKKI
Ohjevideo pallopiparipiirakan tekoon:
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!