Sen seitsemän sortin pikkusuolaiset

Sen seitsemän sortin pikkusuolaiset

Erilaisilla päällysteillä höystetyt suola- ja voileipäkeksit sopivat loistavasti erilaisten illanistujaisten ja juhlien alkupaloiksi tai cocktailpaloiksi. Käytä mielikuvitusta ja kasaa suolaisten keksien päälle erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä. Voit tarjoilla keksit valmiiksi kasattuina, tai tapasbaarin tyyliin, täytteet erikseen, jolloin jokainen saa koota mieleisensä herkut. Reseptistä voi poimia myös vain omat suosikit, jos syöjiä on vähemmän.
Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)

AINESOSAT

Karamellisoidut herkkusienet spelttikeksillä

Sinihomejuusto-päärynäkeksit

Lohikeksit

Persimon-granaattiomenakeksit

Luumu-kanelikeksit

Viikunakeksit

Leipäjuustokeksit

OHJEET

 • Karamellisoidut herkkusienet spelttikeksillä
  Hienonna sipuli ja herkkusienet. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista sipuli kevyesti. Lisää sienet ja paista hetki. Ripottele päälle sokeri ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tuorejuusto kekseille ja nostele päälle reilusti sienitäytettä. Viimeistele tuoreella timjamilla.
 • Sinihomejuusto-päärynäkeksit
  Pilko päärynä ja sinihomejuusto viipaleiksi. Kasaa suolakeksien päälle sinihomejuusto ja päärynävipaleet. Viimeistele piparkakkumuruilla ja hunajalla.
 • Lohikeksit
  Voitele keksit mustapippurituorejuustolla ja kasaa päälle kylmäsavulohi tai porkkala sekä marinoitu punasipuli. Viimeistele silputulla tillillä.
 • Persimon-granaattiomenakeksit
  Leikkaa persimon siivuiksi ja poista granaattiomenasta siemenet (vinkki: granaatinomenan siemeniä saa myös pakastealtaasta). Kasaa Cream Crackereiden päälle tuorejuusto tai Rocotta-juusto, persimonsiivut ja granaatinomenan siemenet. Lisää vielä päälle hunajaiset pähkinät ja hiukan balsamicosiirappia tai hunajaa.
 • Luumu-kanelikeksit
  Viipailoi luumut. Voitele Pienet Digestive Oliivi -keksit tuorejuustolla, lisää luumuhillo ja ripottele kaneli. Viimeistele luumusiivuilla.
 • Viikunakeksit
  Pilko viikunat. Voitele Merisuolakeksit Ricotta-juustolla ja kasaa päälle viikunasiivut ja pähkinät. Viimeistele lorauksella hunajaa.
 • Leipäjuustokeksit
  Pilko leipäjuusto ja kasaa se sekä lakkahillo Ruiskeksien päälle.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!