
Suklaa-kinuski-kaurapalat
Näissä herkkupaloissa on Kantolan Kaurakekseistä tehty paksu pohja, paksu kerros kinuskia ja vielä paksumpi kerros tummaasuklaakuorrutetta. Koko komeus on viimeistelty Anyday Nuts-pähkinöillä, jotka tuovat pintaan sopivan suolaisen vivahteen. Kinuskin keitto vaatii pientä vaivannäköä, mutta on ehdottomasti lopputuloksen arvoinen. Näin valmistettu kinuski pitää myös muotonsa leikattaessa paremmin.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 20
AINESOSAT
Pohja
- 1 pkt Kantolan Kaurakeksejä
- 100 g voita tai margariinia
Kinuski
- 1 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g voita
Kuorrute
- 2 dl kuohukermaa
- 2 levyä Panda Tummaa suklaata
- 2 dl Anyday Nuts Nutmix
- Kantolan Pallopipari Maitosuklaa 150 g
- Kantolan Pallopipari Valkosuklaa 150 g
OHJEET
Pohja
- Vuoraa noin 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla.
- Murskaa kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva.
- Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kinuski
- Mittaa vesi kattilaan. Kaada päälle sokeri. Sekoita niin, että kaikki sokeri on kostunut.
- Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy.
- Nosta lämpö täysille ja keitä sokerilientä kunnes se alkaa muuttumaan meripihkan väriseksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta sokeriliemi pois levyltä ja lisää joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Varo kuohahtavaa seosta.
- Nosta seos takaisin liedelle ja anna kiehua noin minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila jälleen pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut.
- Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä viileässä noin 4 tuntia.
Kuorrute
- Kuumenna kerma ja kaada se kulhoon paloitellun suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi.
- Kaada suklaa kinuskin päälle ja painele suklaaseen pähkinät sekä Pallopiparit.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!