Kantolan punainen palkki
Suklaa-kinuski-kaurapalat

Suklaa-kinuski-kaurapalat

Näissä herkkupaloissa on Kantolan Kaurakekseistä tehty paksu pohja, paksu kerros kinuskia ja vielä paksumpi kerros tummaasuklaakuorrutetta. Koko komeus on viimeistelty Möhkiksillä ja Anyday Nuts-pähkinöillä, jotka tuovat pintaan sopivan suolaisen vivahteen. Kinuskin keitto vaatii pientä vaivannäköä, mutta on ehdottomasti lopputuloksen arvoinen. Näin valmistettu kinuski pitää myös muotonsa leikattaessa paremmin.
Annokset 20

AINESOSAT

Pohja

Kinuski

  • 1 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g voita

OHJEET

Pohja

  • Vuoraa noin 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla.
  • Murskaa kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva.
  • Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kinuski

  • Mittaa vesi kattilaan. Kaada päälle sokeri. Sekoita niin, että kaikki sokeri on kostunut.
  • Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy.
  • Nosta lämpö täysille ja keitä sokerilientä kunnes se alkaa muuttumaan meripihkan väriseksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta sokeriliemi pois levyltä ja lisää joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Varo kuohahtavaa seosta.
  • Nosta seos takaisin liedelle ja anna kiehua noin minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila jälleen pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut.
  • Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä viileässä noin 4 tuntia.

Kuorrute

  • Kuumenna kerma ja kaada se kulhoon paloitellun suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi.
  • Kaada suklaa kinuskin päälle ja painele suklaaseen Möhkikset ja pähkinät sekä Pallopiparit.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!