Pääsiäisen suklainen keksikakku

Annokset
12

Ainekset

Pohja

Täyte

Koristeluun

Valmistusohjeet

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 15 cm) korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Valmista ensin pohja. Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä taikinainen. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi.

Sulata tumma suklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Murskaa Ballerina-keksit. Vatkaa mascarpone ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Kääntele toiseen osaan tumma suklaa ja toiseen Ballerina-keksit.

Levitä Ballerina-keksitäyte pohjan päälle. Murskaa kaurakeksit ja levitä Ballerina-täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Levitä suklaatäyte keksikerroksen päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään tunti.

Viimeistele kakku tekemällä paloitelluista kaurakekseistä kakun päälle linnunpesämäinen rengas, jonka sisään kaadat Pallokeksit muniksi.