Suolainen Kinuksi ja Pretzel -juustokakku

Suolainen Kinuski ja Pretzel -juustokakku

Suolainen juustokakku on maukas herkku moneen pöytään.
Suolaisen ja makean tasapaino ovat kohdillaan tässä raikkaassa jälkiruoassa, jonka tekeminen luonnistuu helposti. Suolainen kinuski ja pretzelit tasapainottavat kakun mehevää täytettä. Reseptin juustokakku on tehty ilman liivatetta.
Suolainen juustokakku toimii esimerkiksi juhlien jälkiruokana, arjen herkkuna, kahvipöydässä, valmistujaisissa tai jopa hääjuhlien tarjoiluna. Kuten sanottu, juustokakusta on moneen!
Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 12

AINESOSAT

Täyte

  • 1/2 luomusitruuna
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

OHJEET

  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. n. 23 cm). Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja nuiji kaulimella pieniksi muruiksi. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa munat, juusto ja sokeri keskenään. Mausta sitruuan kuoriraasteella ja mehulla.
  • Kaada seos vuokaan. Paista uunissa n. 50 minuuttia, kunnes kakku on vielä keskeltä hieman hyllyvä.
  • Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  • Koristele kakku Pallopipareilla, pretzeleillä ja kinuskilla. Ripottele kinuskille ripaus sormisuolaa. Tarjoa halutessasi marjojen kanssa.

VINKKI

Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!