Suklainen keksikakku

Suklainen keksikakku

Täyteläisellä suklaalla valmistettu keksikakku luo upean makuelämyksen, jollaista ei ole ennen koettu. Se sopii makeutta kaipaaville herkkusuille.
Suklainen keksikakku rakentuu suklaa- ja Ballerina-keksitäytteestä. Koristelussa ei myöskään kannata tinkiä.
Upean kakun voit tarjoilla vieraille helppona jälkiruokana, joka sopii moneen tilaisuuteen.
Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 12

AINESOSAT

Pohja

Täyte

OHJEET

  • Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 15 cm) korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
  • Valmista ensin pohja. Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä taikinainen. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi.
  • Sulata tumma suklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Murskaa Ballerina-keksit. Vatkaa mascarpone ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Kääntele toiseen osaan tumma suklaa ja toiseen Ballerina-keksit.
  • Levitä Ballerina-keksitäyte pohjan päälle. Murskaa kaurakeksit ja levitä Ballerina-täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Levitä suklaatäyte keksikerroksen päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään tunti.
  • Viimeistele kakku tekemällä paloitelluista kaurakekseistä kakun päälle linnunpesämäinen rengas, jonka sisään asettele Pandan maitosuklaasta paloja. Voit myös raastaa Pandan suklaata kakun päälle.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!