Kantolan punainen palkki
Nougat-laskiaispullat

Nougat-laskiaispullat

Itse tehty laskiaispullataikina ja suklainen täyte lisäävät perinteisen laskiaispullan aistikkuutta. Nougat puolestaan rikastuttaa pullia tutulla maullaan.
Nougat-laskiaispullat valmistuvat yllättävän helposti alusta alkaen. Laskiaispullia syödään tyypillisesti laskiaisena, mutta näitä herkkuja voit valmistaa ympäri vuoden!
Annokset 10

AINESOSAT

Suklaapullataikina

  • 2.5 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  •  voiteluun kananmunaa

Täyte

OHJEET

  • Lämmitä maito 42 ℃:seen. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja kardemumma. Anna seistä muutama minuutti, tai kunnes seoksen pintaan alkaa muodostua kuplia. Lisää kardemumma, suola ja kaakao. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa joukkoon sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko (noin 10 minuuttia). Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Leivo taikinasta pitko ja jaa se 10 osaan. Leivo osat pulliksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota leivinliinan alla noin 60 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 ℃:ssa noin 12 minuuttia.
  • Murskaa keksit täytteineen hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin. Murskaa osa kekseistä erilliseksi karkeaksi murskaksi. Sulata suklaa.
  • Leikkaa pullista kannet pois. Pursota pullalle rengas nougat-vaahtoa. Ripottele keskelle keksimurskaa. Kasta kannet suklaaseen ja dippaa vielä keksimurskaan. Laita kannet paikoilleen ja anna pullien asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!