Raikas mustikkakakku

Suussasulava mustikkakakku on täydellinen valinta herkutteluun, ja se sopii juhlapöytään, jälkiruoaksi tai ystävien kanssa jaettavaksi.
Kun kakun antaa jähmettyä yön yli jääkaapissa, on raikas mustikkakakku parhaimmillaan. Viimeistele Ballerina-kekseillä ja nauti!
Valmistusaika 0 mins
Ruokalaji -
-
Annosmäärä 15

Ainesosat
  

Pohja

Täyte

  • 7 liivatelehteä
  • 400 g mustikoita
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristelu

Ohjeet
 

  • Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustikat ja ota 1/2 dl soseesta sivuun. Sekoita lopun soseen joukkoon tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sivuun ottamasi 1/2 dl mustikkasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota ruusukkeita kakun päälle ja viimeistele kakku mustikka ballerinoilla ja mustikoilla.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!