Toffee-vadelma-suklaakakku

Toffee-vadelma-suklaakakku

Näyttävä kerroskakku valmistuu yllättävän helposti. Uunipellillä paistettava pohja valmistuu yhdessä kulhossa ja paistuu nopeasti. Valmis pohja leikataan sopivaan kokoon. Täytteeksi levitetään helppoa tuorejuusto-keksikreemiä, kinuskia ja vadelmia. Täytteet eivät vaadi hyydytystä, joten voit valmistaa kakun vaikka tarjoilupäivänä. Toisaalta pohjan voi halutessaan tehdä valmiiksi jo useita päiviä ennen täyttöä ja kakun voi täyttää ja koristella jo tarjoilua edeltävänä päivänäkin.
Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 15

AINESOSAT

Pohja

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kahvia
  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 1 pkt Ballerina Toffee -keksejä
  • 150 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g kinuskikreemiä tai paksua kinuskikastiketta
  • 250 g tuoreita vadelmia

OHJEET

Pohja

  • Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
  • Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy, kahvi, jogurtti ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina pellille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta neljä halkaisijaltaan 15cm:n kokoista ympyrää.

Täyte

  • Jauha keksit hienoksi murskaksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti.
  • Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja keksinmurut. Siirrä noin 1½ dl kuorrutetta pursotinpussiin.
  • Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja levitä päälle lusikallinen kuorrutetta. Levitä kuorrutteen päälle kolmasosa kinuskista ja vadelmista. Nosta päälle seuraava pohja ja toista vaiheet vielä kaksi kertaa. Paina viimeistä pohjaa hieman alaspäin, jotta kakusta tulee tukeva.
  • Kuorruta kakku ohuesti kreemillä, jotta murut kiinnittyvät kakun pintaan. Tässä vaiheessa kuorrutuksen ei tarvitse olla siisti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi. Viimeistele kuorrute uudella kreemikerroksella. Tasoita pinta ja laita kakku kylmään.

Kuorrute ja koristelu

  • Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken ja kaada se sitten kylmän kakun päälle. Ohjaile kuorrutteen valumista reunojen yli lusikalla.
  • Viimeistele kakku pursottamalla sivuun ottamastasi kreemistä pinnalle ruusukkeita. Nosta ruusukkeiden väliin Möhkiksiä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!