Suolainen Kinuksi ja Pretzel -juustokakku

Suolainen Kinuksi ja Pretzel -juustokakku

Juustokakku on maukas herkku moneen pöytään.
Suolaisen ja makean tasapaino ovat kohdillaan tässä raikkaassa jälkiruoassa, jonka tekeminen luonnistuu helposti. Suolainen kinuski ja pretzelit tasapainottavat kakun mehevää täytettä. Reseptin juustokakku on tehty ilman liivatetta.
Juustokakku toimii esimerkiksi juhlien jälkiruokana, arjen herkkuna, kahvipöydässä, valmistujaisissa tai jopa hääjuhlien tarjoiluna. Kuten sanottu, juustokakusta on moneen!
Valmistusaika 20 mins
kypsennykseen ja jäähtymiseen 5 hrs
Ruokalaji -
-
Annosmäärä 12

Ainesosat
  

Täyte

  • 1/2 luomusitruuna
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Päälle

Ohjeet
 

  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. n. 23 cm). Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja nuiji kaulimella pieniksi muruiksi. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa munat, juusto ja sokeri keskenään. Mausta sitruuan kuoriraasteella ja mehulla.
  • Kaada seos vuokaan. Paista uunissa n. 50 minuuttia, kunnes kakku on vielä keskeltä hieman hyllyvä.
  • Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  • Koristele kakku pallokekseillä, pretzeleillä ja kinuskilla. Ripottele kinuskille ripaus sormisuolaa. Tarjoa halutessasi marjojen kanssa.

Huomautuksia

https://www.youtube.com/watch?v=WlAFgGoF77Y
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!