Pikkujoulujen, joulun ja uuden vuoden jälkiruuat

Pian on taas pikkujoulujen, joulun ja uuden vuoden aika! Nämä juhlat eivät ole mitään ilman herkullisia jälkiruokia. Herkulliset Kantolan keksit ovat sellaisenaan loistava jälkiruoka loppuvuoden juhliin, mutta ne myös sopivat monien herkullisten makeiden tai suolaisten jälkiruokien pohjaksi. Kokosimme valmiit jälkiruokaideat pikkujouluihin, joulupöytään ja uuden vuoden juhlintaan. Pääosassa näissä resepteissä toimii Kantolan Valitut sekä maitosuklaiset että valkosuklaiset Pallopiparit

Pikkujoulut - helpot tarjoiltavat

Pikkujoulut ovat usein rento juhla, jonka pääasiallinen tarkoitus on pitää hauskaa muiden kanssa. Rentous saa näkyä myös tarjoiluissa ja erilaiset pikkusuolaiset ja cocktailpalat ovat helppoja suolaisia tarjoiltavia pikkujouluihin, kun taas erilaiset kakut ja piirakat kauniisti koristeltuina kruunaavat pikkujoulujen jälkiruokapöydän.

Keksikuorrutetut juustopallot pyörittelet nopeasti ja niissä käytetään Kantolan Valitut Ruis- tai Spelttikeksejä. Vinkki: käytä useampaa erilaista juustoa ja sekoita kuorrutuksen keksimuruihin esim. pähkinärouhetta tai kuivattuja, hienonnettuja karpaloita. Näin saat helposti eri makuisia cocktailpaloja pikkujouluihin. Juustopallot sekä Kantolan Valitut -sarjan keksit sopivat hyvin myös osaksi juustotarjotinta, joka on myös kiva idea pikkujouluihin.

Popcorn-keksikranssi on jouluinen ja juhlava yhdistelmä sekä suolaista että makeaa! Näyttävä kranssi kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia, jotta se ehtii asettua jääkaapissa muutaman tunnin. Jääkaapissa asettumisen jälkeen kranssia voi säilyttää huoneenlämmössä, joka tekee popcorn-keksikranssista  myös oivallisen viemisen pikkujouluihin. 

Joulupöydän jälkiruoat

Joulupöydässä pääosaa näyttelee usein perinteinen jouluruoka ja jälkiruoka voi jäädä hieman vähemmälle huomiolle. Joulupöydän jälkiruuaksi voikin valita nopeat ja helpot pienet purtavat tai vaihtoehtoisesti isommallekin porukalle sopivan näyttävän joulukakun, josta riittää koko jouluksi.  

Kantolan Valitut Suolakeksit yhdessä lohitäytteen, graavilohen ja mädin kanssa ovat helppo ja nopea suolainen alkupala tai jälkiruoka joulupöytään. Näitä cocktailpaloja voi testata myös muilla joulukaloilla, kuten kylmäsavulohella tai jos uskaltaa, niin myös sillillä. 

Joulukakku ei ole ainoastaan päältä kaunis – sisältö on nimittäin herkullinen yhdistelmä makeaa suklaata, kirpeätä puolukkaa ja herkullista toffeeta! Puolukka- ja keksitäytteinen kakku istuu moneen makuun ja puolukka tuo mukavaa raikkautta kakkuun. 

Uudenvuoden herkut

Uutena vuotena ei tarvitse säästellä tarjottavien runsaudessa tai upeassa ulkonäössä – juhlitaanhan uutta vuotta! Makeat ja suolaiset sormisyötävät sopivat loistavasti uudenvuoden juhliin ja jokainen voi valita joukosta itselle mieleiset herkut.

Oiva valinta uudenvuoden juhlintaan on herkkutarjotin, jolle voi kasata kaikki herkut näyttävästi yhdeksi kokonaisuudeksi. Kata tarjottimelle juustoja, Kantolan Valitut -keksejä, hilloja, ja hedelmiä. Lisää vielä mukaan joukko hyvää seuraa, ja ilta on valmis – onnea uudelle vuodelle!

Suklaa-kinuski-kaurapalat kruunaavat uudenvuoden juhlapöydän runsaalla ulkonäöllään ja maullaan. Nämä herkulliset suklaisen kinuskiset herkkupalat voi leikata juuri haluamasi kokoisiksi pieniksi suupaloiksi, jotka koristellaan Kantolan Pallopipareilla ja Rocky Road Möhkiksillä.

Loppuvuoden juhlien tähdet

Kantolan Pallopipari Maitosuklaa 150 g

Kantolan leipoi piparit pyöreäksi ja kuorrutti ne herkullisella maitosuklaalla sekä valkosuklaalla. Pallopiparit maistuvat sellaisenaan, mutta sopivat myös loistavasti erilaisten jälkiruokien, kuten kakkujen, koristeluun ja maustamiseen. 

Kantolan Pallopipari Valkosuklaa 150 g
Kantolan Valitut Suolakeksit 200 g

Kantolan Valitut -sarjaan kuuluu valikoima ohuita ja rapeita keksejä, maustettuja artesaanikeksejä ja suolattuja pikkukeksejä, jotka sopivat hyvin niin juustojen pariksi kuin suolaisten cocktailpalojen pohjaksi. 

Kantolan Valitut 5 Parasta 170 g