Kantolan punainen palkki

Parhaat pääsiäisleivonnaiset:
makeat ja suolaiset herkut pääsiäiseen

Pääsiäiseen kuuluu paljon perinteisiä jälkiruokia, kuten mämmi, pasha ja rahkapiirakka. Jos et kuitenkaan ole näiden perinteisten jälkiruokien ystävä tai haluat muuten vain vaihtelua tänä pääsiäisenä, niin tältä sivulta löydät uudenlaisia ideoita kysymykseen ”mitä leipoisi pääsiäisenä?”. Nämä reseptit ovat vaihtelua perinteisiin pääsiäisleivonnaisiin, mutta niissä maistuu pääsiäiselle tutut maut kuten suklaa ja persikka. Jos nämä reseptit kaipaavat sinusta enemmän pääsiäishenkeä, niin annamme myös vinkkejä kuinka voit helposti lisätä pääsiäiseen liittyviä elementtejä, kuten pääsiäiskoristeita ja -makuja.

Helpot pääsiäisnaposteltavat

Aina ei tarvitse käyttää paljon aikaa, jotta saa näyttävät tarjoilut pääsiäisen juhlapöytään. Suolainen tuorejuustokranssi ja makea pääsiäispupudippi ovat nopeita valmistaa ja niiden kekseliäs ulkonäkö saa ne näyttämään monimutkaisemmalta kuin ne ovatkaan. Sekä tuorejuustokranssi että suklainen dippi nautitaan suolaisten keksien kanssa. 

Pääsiäisen juustokakut

Juustokakku on monen suosikki, ja pääsiäinen tarjoaa loistavan tilaisuuden kokeilla uusia versioita tästä rakastetusta herkusta. Sitruksen ja mangon maut maistuvat usein pääsiäisen juustokakuissa, mutta mitäpä jos kokeilisit jotain uutta tänä vuonna?

Suolaisen ja makean tasapaino ovat kohdillaan tässä raikkaassa jälkiruoassa, jonka tekeminen luonnistuu helposti. Suolainen kinuski ja pretzelit tasapainottavat kakun mehevää täytettä. 

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Koriste juustokakku pienillä ja suurilla suklaamunilla, sekä passionhedelmällä.

Herkullinen lakumarmoroitu juustokakku tasapainottaa pääsiäisen suklaisia herkkuja. Lakukastike tuo uudeenlaista twistiä juustokakkuun ja takaa upean marmoroidun ulkonäön kahvipöydän kruunulle.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Lakumarmoroidun juustokakun täytteeseen voi lakritsin lisäksi lisätä esimerksi mangoa tai persikkaa, joko hedelmänä tai soseena. Juustokakku päälle koristeeksi voi laittaa ihanan värikkäitä Panda Pajunkissan Pallorakeita

Makeat pääsiäisherkut: kääretortut ja kakut

Kääretorttu on klassikko, joka muuntautuu helposti pääsiäisen teemaan sopivaksi. Myös kakut ovat pöydän keskipiste, joiden avulla voit tuoda kahvipöytään erilaisia makuja ja värejä.

Tuorejuustosta ja hasselpähkinä-suklaaleviteestä tulee suussa sulava täyte kääretortulle. Kääretorttu on helppo valmistaa ja siitä riittää isommallekin porukalle.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Pääsiäiseen sopivaksi kääretörtun saa koristelmalla sen pääsiäismakeisilla ja lisäämällä täytteeseen säilykepersikkaa.

Suklainen keksikakku rakentuu suklaa- ja Ballerina-keksitäytteestä. Koristelussa ei myöskään kannata tinkiä.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Koristele kakku isoilla ja pienillä pääsiäismunilla. Halutessasi voit lisätä koristeeksi myös marjoja, jotka tuovat raikkautta ja väriä.

Inkiväärihillo ja mascarpone-tuorejuusto luovat raikkaan yhdistelmän tähän gluteenittomaan kakkuun. Pohja syntyy gluteenittomista kaurakekseistä. 

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Koristele inkiväärikakku suklaamunila ja appelsiinin paloilla. Inkiväärihillon sijaan voi testata kakussa myös appelsiinihilloa.

Modernit pääsiäisen jälkiruuat

Etsitkö jotain erilaista? Nämä reseptit rikkovat perinteisiä kaavoja ja tuovat pääsiäiseen uudenlaista ilmettä.

Nämä pienet Kulta Muro -keksileivokset ovat laiskan kokin unelma, sillä ne syntyvät vain muutamasta raaka-aineesta kädenkäänteessä. Pääsiäisteemaan sopivasti leivoksissa maistuu mango ja persikka ja ne koristellaan pääsiäismakeisin.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Jos et tykkää persikasta, niin tilalla voi testata myös mangoa tai appelsiinia.

Kevään juhlaan sopii loistavasti herkullinen jäätelökakku, jonka voi tehdä jo hyvissä ajoin pakastimeen valmiiksi. Tämä jäätelökakku sopii myös lapsille, kunhan korvaa liköörin sokeroidulla kahvilla.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Koriste jäätelökakku erilaisilla pääsiäismakeisilla ja pienillä suklaamunilla.

Makoisista kerroksista koostuva tiramisu sisältää tuttuja makuja kahviin kostutettujen keksien ja mascarponen muodossa. Voit annostella tiramisun suoraan annosmaljoihin, jolloin jälkiruoan tarjoilemisesta tulee superhelppoa!

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Koriste tiramisu pääsiäismunin ja -makeisin. Jos haluat raikkautta, laita koristeeksi mangoa tai persikkaa.

Suolaiset pääsiäisleivonnaiset

Pääsiäispöytä ei ole täydellinen ilman suolaisia tarjottavia. Nämä reseptit tarjoavat maistuvan vaihtoehdon perinteisille pääsiäisruoille.

Juustokakku toimii myös suolaisena ja tämä herkullinen tomaatti-basilikajuustokakku on ihanan näyttävä tarjottava kahvipöytään. Suolaisen juustokakun raikas yhdistelmä syntyy tomaatista ja basilikasta.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Pääsiäisenä suolaisen juustokakun koristeisiin voi lisätä myös esim. parsaa tai varsiparsakaalia.

Lohilasagnekakku tuo vaihtelua perinteisiin voileipäkakkuihin. Lasagnekakku tehdään voileipäkekseistä ja vuorottelevat, ohuet kerrokset tekevät kakusta maukkaan ja leikkauspinnasta näyttävän.

VINKKI PÄÄSIÄISEEN
Lohilasagnekakun voi koristella pääsiäiseen sopivin elementein, esimerkiksi  tekemällä punasipulista, paprikasta ja varsiparsakaalista kukkamaisia ja pääsiäismunan muotoisa koristeita lasagnekakun päälle.