gluteeniton-inkivaarikakku-scaled

Gluteeniton inkiväärikakku

Etsitkö parasta gluteenitonta kakkua? Tässä sinulle on sellainen!
Tämä gluteeniton jälkiruoka käy moneen tilaisuuteen! Kakkuun tuleva inkiväärihillo sopii mascarpone-tuorejuuston kanssa upeasti.
Valmistuksessa kannattaa huomioida tarpeeksi pitkä hyytymisaika. Ihania leipomishetkiä!
0 mins
Ruokalaji -
Annosmäärä 15

Ainesosat
  

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 150 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 180 g creme fraichea
  • 1 dl inkiväärihilloa
  • 1 sitruuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa

Koristelu

Ohjeet
 

  • Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mascarpone, creme fraiche, inkiväärihillo (voit laittaa ensin 1 dl:n ja lisätä lopussa, jos haluat vahvempaa) ja sokeri yhteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteeseen. Purista sitruunan mehu mukiin. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljatahnalla. Pursota kerma kakun pinnalle. Viimeistele kakku kekseillä ja siemencrackereillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!