
Gluteeniton inkiväärikakku
Etsitkö parasta gluteenitonta kakkua? Tässä sinulle on sellainen!Tämä gluteeniton jälkiruoka käy moneen tilaisuuteen! Kakkuun tuleva inkiväärihillo sopii mascarpone-tuorejuuston kanssa upeasti.Valmistuksessa kannattaa huomioida tarpeeksi pitkä hyytymisaika. Ihania leipomishetkiä!
0 minutes mins
Ruokalaji -
Annosmäärä 15
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt Kantolan Gluteeniton Kaurakeksi 160 g
- 60 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 150 g mascarpone-tuorejuustoa
- 180 g creme fraichea
- 1 dl inkiväärihilloa
- 1 sitruuna
- 1 dl sokeria
- 2 dl vispikermaa
Koristelu
- 2 dl vispikermaa
- sokeria
- 1 rl vaniljatahnaa (tai tuplasti vaniljasokeria)
- Kantolan Gluteeniton Kaurakeksi 160 g
Ohjeet
- Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mascarpone, creme fraiche, inkiväärihillo (voit laittaa ensin 1 dl:n ja lisätä lopussa, jos haluat vahvempaa) ja sokeri yhteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteeseen. Purista sitruunan mehu mukiin. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljatahnalla. Pursota kerma kakun pinnalle. Viimeistele kakku kekseillä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää Kantolan herkullisia reseptejä!